Nee.
Je werknemer kan hiervoor familiaal verlof nemen.
Je kunt ook overeenkomen dat je werknemer vakantie neemt (betaald) of toegestane afwezigheid (onbetaald).

Voor de verzorging van een gezinslid dat in quarantaine zit door een besmetting met het coronavirus kan de werknemer ook verlof voor medische bijstand vragen. Ook tijdskrediet met motief “zorgen voor een ernstig ziek gezinslid” behoort tot de mogelijkheden.  De behandelend arts van het gezinslid zal dan een medisch attest moeten invullen.

Door de herinvoering van de vereenvoudigde procedure inzake coronawerkloosheid, is het sinds 1 oktober ook mogelijk om tijdelijke werkloosheid wegens overmacht omwille van opvang kind in te roepen, indien een werknemer kan niet werken omdat:
  • de werknemer zijn kind moet opvangen aangezien de school, kinderopvang of het opvangcentrum voor mindervaliden moet sluiten; of
  • de werknemer thuis moet zijn om zijn kind op te vangen, omdat er slechts deeltijds onderwijs wordt gegeven (geldig voor kinderen t.e.m. 18 jaar); of
  • de werknemer zijn kind moet opvangen dat in quarantaine moet.

Deze regeling geldt tot en met 31 december 2021. Via deze link kom je bij een overzicht van de vragen rond tijdelijke werkloosheid wegens overmacht omwille van opvang kind.
Laatst aangepast op: 27/09/2021